Akkerup Planteskoles historie​

Akkerup Planteskole blev grundlagt i 1906 af Hans Jørgen Holmegaard, der havde fået sin jordbrugsuddannelse på bl.a. Dalum Landbrugsskole. Hans Jørgens store interesse for planter fik ham til at begynde en produktion af frugttræer og -buske. Senere udvidede han produktionen med roser, stedsegrønne og stauder samtidig med, han også tog fat på anlægsgartneri.​

Sønnen Gunnar Holmegaard fik sin gartneruddannelse i Horsens, Kolding og Tyskland, hvorefter han i 1930 kom hjem og byggede det første drivhus til podning af stedsegrønne og prydtræer.Denne udvikling ændrede planteskolen til en sortimentsplanteskole, med bl.a. en stor produktion af stauder.

I 1948 fik planteskolen sin første traktor, og det var starten på den mekanisering og rationalisering, som fortsat søges gennemført efter de nyeste metoder.​

Jørgen Holmegaard kom hjem i 1966 efter endt uddannelse i Danmark og Tyskland, hvorefter mekaniseringen for alvor tog fart, med det resultat, at Akkerup Planteskole nu er en af Danmarks mest mekaniserede planteskoler. Produktionen er i dag lagt an på grundstammer, skov læ- og hækplanter af god kvalitet.

Pr. 1. januar, 2007 blev planteskolen overdraget til Preben Lang Nielsen og John Gammelgaard Olesen.

Preben og John har i en lang årrække været ansat i Akkerup Planteskole, og ønsker at videreføre den i samme ånd, som hidtil.

Foråret 2008 blev der indkøbt en luftsåmaskine for at lave skovplanter uden omplantning.

I efteåret 2008 blev der indkøbt en Pickup-optager for at lette optagningen af planterne, til sortering i sorterrum.

Foråret 2009 var præget af den lange vinter, så vi kom først igang 6. april med at sende planter ud.

Sommeren var først våd og senere et varmt efter-år, med en noget afmattet stemning. Den 20/10 fik vi atter vinter, - så et år hvor vi måtte skære ned i den faste stab.

Akkerup Planteskole  //  Akkerupvej 50, 5683 Haarby   //  CVR: 41956127